NIT’erne

Du kender dem sikkert godt: NIT’erne nede i træningscenteret. De er stort set altid at finde og de er nemme at genkende, selv om nogen kommer og går, mens andre nærmest ser ud til at bo i centret.

NIT’erne færdes mest i små flokke, som kredser om sig selv. Som iagttager er det nemt at følge disse flokke rundt i centeret: Kun langsomt bevæger flokkene sig fra maskine til maskine, fra station til station. For NIT’er er flokken tydeligvis det vigtigste, alle skal være med.

En folk NIT’er taler typisk ivrigt og levende sammen gennem hele træningspasset. Ofte taler de relativt højlydt. Selv om det en sjælden gang imellem kan være generende, bidrager det som regel blot til en hyggelig stemning i centeret.

NIT’erne er som regel pæne i tøjet – både før, under og efter træningen. Ofte vil ikke så meget som én dråbe sved på tøjet afsløre, at de har trænet. Dermed ikke sagt, at NIT’erne føler behov for at skjule eller kamuflere sig: Nej, tværtimod – de står ved sig selv, de kommer tydeligvis for både at blive hørt og set, og de fortæller gerne andre om deres hyppige og lange besøg i træningscenteret.

Den hårde kerne af NIT’er kan uden anstrengelser gennemføre et 2-timers træningspas. Det kan de blandt andet, fordi deres træningsstil foreskriver lange restitutions-pauser mellem sættene. Som uvidende iagttager kan man sommetider blive i tvivl, om de rent faktisk træner, men for NIT’er er træning med gentagne sæt og pauser tydeligvis af stor betydning: De slipper aldrig en maskine, førend alle sæt inklusive pauser er gennemført – heller ikke selv andre bliver synlig frustrerede af lang ventetid.

NIT’er er sociale væsener med et relativt stort kontaktbehov. Fra tid til anden kan de derfor søge kontakt med andre, der træner i centeret – nok mest, når deres egen flok ikke er samlet – og enten højlydt rose deres egen indsats, udtrykke deres store begejstring for at træne, eller udtrykke deres lige så store forundring over, at man opnår bedre træningsresultater end dem, også selv om man bruger markant mindre tid i centeret. NIT’er har imidlertid sjældent held med disse kontaktforsøg, da de ofte kun bliver mødt med overbærenhed og høflighedsfraser.

Skulle du være i tvivl, så er NIT selvfølgelig et akronym for No Intensity Training.

Forfattet i samarbejde med Mette Najaraq Laursen.

[socialshare]